Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Σοφία Βούλτεψη: Να γιατί δεν δέχτηκε την υπουργοποίηση

Μία καθαρή και κυρίως γραπτή απάντηση έδωσε σήμερα η Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με την μη αποδοχή της για υπουργοποίηση. Η «απάντηση» δόθηκε με άρθρο της στο www.elzoni.gr που διευθύνει. Τίτλος: «Αξιοπρέπεια, ήθος φιλότιμο. Δηλαδή αγάπη για την Πατρίδα» και γράφει: 
Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε – με τρόπο που πλέον κινδυνεύει να καταλήξει σε κλισέ – ότι η οικονομική κρίση που ζούμε είναι απότοκος της ηθικής κρίσης. Δεν είναι κλισέ. Είναι το παν. Αξιοπρέπεια, ήθος, αυτοσεβασμός, φιλότιμο. Δηλαδή, αγάπη για την Πατρίδα.
Είναι βέβαιο ότι αν ξαναβρούμε όλοι την αξιοπρέπειά μας, θα βρούμε και όλα τα άλλα. Θα είναι η πιστοποίηση της κοινής προσπάθειας για χάρη του κατά Αριστοτέλη Κοινού Καλού.
Θα προχωρήσουμε μπροστά, θα δουλέψουμε όλοι μαζί, θα δημιουργήσουμε επιτέλους έσοδα για τη χώρα, θα υπηρετήσουμε πραγματικά το δημόσιο συμφέρον.
Με όπλο την αξιοπρέπειά μας, με οδηγό τη συνείδησή μας και με την καρδιά γεμάτη από ανιδιοτελή αγάπη για την πατρίδα μας και την παράταξη την οποία υπηρετούμε – ο καθένας τη δική του παράταξη, αλλά η Πατρίδα είναι δική ΜΑΣ. Με λογισμό και μ’ όνειρο…
Πολλά είναι τα δεινά που έζησε ο λαός μας στην μακρά ιστορική του διαδρομή. Στάθηκε όρθιος και ξεπέρασε τις δυσκολίες μόνο όταν ενωμένος ύψωνε το ανάστημά του στις δυσκολίες, όταν το «όχι» του είχε νόημα και απέβλεπε στο Κοινό Καλό, όταν έβαζε την αξιοπρέπειά του πάνω απ’ όλα. Αυτή η ανάγκη υπάρχει και σήμερα.
Η ανάγκη για μια μεγάλη επιστροφή στην εθνική αξιοπρέπεια, που θα περάσει μέσα από την διαφύλαξη της προσωπικής αξιοπρέπειας του καθενός και της καθεμιάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου