Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Το ιταλικό "χαστούκι" δεν ήταν για την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, αλλά για τον "μερκελισμό"


Γνωστά τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών, γνωστές οι αντιδράσεις για το πώς ψήφισαν οι Ιταλοί, γνωστή και η πίκρα των απανταχού «μνημονιακών».
Όμως αυτό που παραμένει άγνωστο, είναι το πόσο ενδυναμώνεται η Γερμανία και πόσο ενισχύεται η πολιτική παρουσία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, από την δήθεν πολεμική που υφίστανται.
Συγκεκριμένα, κάποιος πρέπει να μιλήσει σε όσους επιλέγουν να προτάσσουν τις γερμανικές αντιδράσεις και το... «χαστούκι» που έφαγε η Μέρκελ.
Γιατί τόση σημασία στη Γερμανίδα καγκελάριο και στη χώρα της; Αυτή είναι η Ευρώπη; Ή μήπως πρόκειται για έναν «γίγαντα με γυάλινα πόδια» στον οποίο τα προσωρινώς αδύναμα οικονομικώς κράτη-μέλη της ΕΕ, προσδίδουν μία εντελώς «δήθεν» δυναμική;
Η μορφή κηδεμονίας που ασκεί η Γερμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι εντελώς εφήμερη και καλό θα ήταν να περιμένουμε πώς θα «απαντήσει» ο γερμανικός λαός στην «τρελλή» οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ και των συνεργατών της. Μία πολιτική που όλο και χάνει έδαφος στον ευρωπαϊκό νότο και αυτό ενοχλεί αρκετές γερμανικές επιχειρήσεις.
Τέλος, ο «μερκελισμός» θέλει να αγνοεί ότι η μεταπολεμική Γερμανία ανασυγκροτήθηκε και αναπτύχθηκε από Νοτιοευρωπαίους και πως οι νεοναζιστικές νοοτροπίες δεν περνάνε στα χώματα του ευρωπαϊκού νότου. Kaputt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου