Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Έφυγε από τη ζωή στα 49 της η έντιμη και μαχητική δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου


Στις επάλξεις για ελεύθερη ενημέρωση, έπεσε η συνάδελφος Αριστέα Μπουγάτσου, νηκημένη από την επάτατη νόσο, σε ηλικία 49 ετών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με οδύνη ανακοίνωσε την απώλεια της δημοσιογράφου, ρεπόρτερ και ερευνήτριας Αριστέα Μπουγάτσου, η οποία χάθηκε πρόωρα χθες και η ανακοίνωση αναφέρει:
Η Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στο Management.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία στις εφημερίδες «Sportime» και «Επενδυτής». Στη συνέχεια επί 14 χρόνια εργάστηκε στο συγκρότημα Αλαφούζου, στην «Καθημερινή» και το ραδιόφωνο του «Σκάϊ» και τα τελευταία χρόνια, μετά τον εξαναγκασμό της σε παραίτηση από τον Όμιλο, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», όπου υπήρξε και η ψυχή της επανέκδοσής της.
Θα μείνει γνωστή για τις μεγάλες και αποκαλυπτικές δημοσιογραφικές επιτυχίες της (Siemens, Proton Bank κ.ά.) και τον ασυμβίβαστο και χαλύβδινο χαρακτήρα της.
Η Αριστέα Μπουγάτσου ήταν, όπως λένε οι φίλοι και συνάδελφοί της, από την πάστα του αληθινού και ασυμβίβαστου ρεπόρτερ που αναζητά την αλήθεια με πείσμα και δεν διστάζει μπροστά σε καμία δυσκολία για να τη δώσει στους αναγνώστες της.
Ευγενική, δυναμική, αγαπητή και άψογη συνάδελφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία της.
Στη σύντομη ζωή της άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τη γνώρισαν. Είχε πολλά προσόντα και μεγάλες προοπτικές. Η μοίρα, όμως, φαίνεται, είχε άλλα σχέδια. Έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι και στέρησε τη δημοσιογράφο από την εφημερίδα της και τους συναδέλφους της, την καλή φίλη από τους φίλους της.
>>> Κατά την επιθυμία της δεν ανακοινώνεται η κηδεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου