Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μητσοτάκης: «Δεν υπερφορολογείς μια κοινωνία που εξάντλησε τη φοροδοτική της ικανότητα»

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν υπερφορολογούμε μια κοινωνία, η οποία δεν έχει πλέον φοροδοτική ικανότητα, φέρνουμε το ανάποδο αποτέλεσμα και τσακίζουμε τα νοικοκυριά και χρήματα δεν εισρέουν στα κρατικά ταμεία»*
Αυτό τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάϊ» και στον  Άρη Πορτοσάλτε. 
 Αναφερόμενος στις διαρροές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη φορολογική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης αφού ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική αυτή δεν γίνεται με διαρροές», τόνισε ότι: βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις και το πρόγραμμα της ΝΔ, δεν συνιστά ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση και η συνεχής αύξηση των φορολογικών συντελεστών δεν αποφέρει περισσότερα έσοδα. 
Επιπλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τη συζήτηση από μηδενική βάση, καθώς «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι σήμερα στην Ελλάδα, 26.000 ευρώ για μια οικογένεια, που μπορεί να έχει και παιδιά, συνιστά υψηλό εισόδημα». Ακόμη, ανέφερε ότι «οι πολίτες περιμένουν να δουν μια τομή στο φορολογικό σύστημα με πλήρη ανατροπή του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο οποίος είναι προβληματικός». 
 Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, ότι η αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν μεν απαραίτητη για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τα έσοδα θα είναι καταστροφικό. Ανέφερε, τέλος, ότι η ΝΔ πιστεύει πως μια αποκλιμάκωση των συντελεστών μπορεί να έχει και αναπτυξιακά οφέλη για την οικονομία. «Εμείς δεν βλέπουμε το φορολογικό σύστημα μόνον ως ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αλλά πιστεύουμε ότι η φορολογία είναι ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε «αυτές οι λογικές που πάγια υποστηρίζει η παράταξή μας, με κάποιον τρόπο να βρούνε τη θέση τους στο φορολογικό νομοσχέδιο».
* Τι να υποθέσουμε τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου