Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μόνον συστημικές "ορντινάντσες", θα ανταλλάξουν ευχές για "αίσιον και ευτυχές το νέον έτος"!



Πολλά ερωτήματα συνεχίζουν να πλανώνται, με την «αφασία» που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες σχετικά με την προθεσμία της καταβολής των διαφόρων χαρατσιών. 
Επειδή θα ήταν αδιανόητο να σκεφθεί κανείς ότι «ξέρουν τι κάνουν», γι’ αυτό προτιμότερο είναι να κριθούν μόνον οι αποφάσεις τους. Αποφάσεις που «ξεζουμίζουν» τον οικογενειακό κορβανά, εξαθλιώνουν τον πολίτη και συχνάκις τον στέλνουν να πηδάει από τα μπαλκόνια.
Το πλέον απλό ερώτημα είναι «θέλουν να εισπράξει το κράτος και να αυξήσει τα έσοδά του;» ή μήπως απλώς ακολουθείται τακτική για την εξαθλίωση των πολιτών, ώστε «να ξεπουληθούν οι κάτοικοι και να καταντήσουν φτηνό εργατικό δυναμικό;». Δηλαδή, "φιλιππινέζες" του κερατά!
Πάντως η εξουσία δεν δείχνει ότι ενδιαφέρεται να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, διότι εάν ήθελε θα είχε μειώσει το ΦΠΑ, θα είχε ψηφίσει εδώ και πολύ καιρό φορολογικό και αναπτυξιακού χαρακτήρα νομοσχέδιο, θα είχε μειώσει τον φόρο στα καύσιμα, θα είχε μειώσει τα διάφορα «χαράτσια», όπως και τα τέλη κυκλοφορίας(*) και ευλόγως τα φορολογικά βάρη θα τα σήκωνε ο καθένας με τις οικονομικές του δυνατότητες.
Για να μη ακουστεί κανένα «κουφό», όλες οι μειώσεις που προαναφέρονται αποτελούν «ενέσεις» για τη ρευστότητα και οπωσδήποτε για να σταματήσει να αυξάνεται το ποσοστό της ανεργίας.
Όπου να ‘ναι μπαίνουμε στο 2013 και όπως πάνε τα πράγματα, ούτε χίλιες λίστες Λαγκάρντ, δεν μειώνουν την απογοήτευση των πολιτών, διότι, δυστυχώς, ουδείς περιμένει να αρχίσει η ανάπτυξη σε μία χώρα που ακόμη χειροκροτούνται οι «σωτήρες» και τουρκοκρατείται ο τηλεοπτικός αέρας από «μεγαλοπρεπείς» σειρές. Πού 'σαι ρε... Χούλια Κότσγιγιτ!
Τέτοια Πρωτοχρονιά, δεν είδε ποτέ η Ελλάδα. Και μόνον οι «ορντίναντσες» της καθεστηκυίας τάξης, δεν αισθάνονται τόση απογοήτευση και τόση αηδία.
(*Στην περίπτωση που δινόταν παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας έως την 1η Φεβρουαρίου, το κράτος θα έχανε ή θα κέρδιζε; Μάλλον θα κέρδιζε, διότι ο πολίτης θα είχε πάρει μία «ανάσα»: ένα μισθό οι εργαζόμενοι (όσοι… πληρώνονται!), ένα επίδομα οι άνεργοι και μια σύνταξη οι συνταξιούχοι. Χρειαζόταν πολύ μυαλό; Γι’ αυτό υπάρχουν οι υποψίες ότι κάτι άλλο  μπορεί να συμβαίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου