Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η αλήθεια, το ψέμα και η άποψη Βενζέλου για το πώς ψηφίζει ο λαός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος, κλείνοντας χθες τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της ΝΟΕΣ Δυτικής Αθήνας, είπε κάτι πολύ-πολύ σημαντικό, τόσο που δικαίως περνάει απαρατήρητο! Δεν πρόκειται περί ειρωνείας, αλλά περί μιας ρεαλιστικότατης διαπίστωσης, ιδίας δυναμικής με το ρηθέν από τον πρόεδρο του Κινήματος.
Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε παρέμβαση στελέχους που υποστήριξε ότι «πρέπει να λέμε την αλήθεια στο λαό», κατ’ αρχάς συμφώνησε με την τοποθέτηση, αλλά στη συνέχεια έθεσε σκληρά ερωτήματα. Όπως: «Συμφωνώ, ότι η αλήθεια πρέπει να λέγεται στο λαό, αλλά ο λαός αποδέχεται και τιμά την αλήθεια ή αρέσκεται να ακούει και να ψηφίζει το ψέμα;» Ακόμη είπε ότι «στις εκλογές ψηφίζεται το ψέμα και η δημαγωγία και όχι η αλήθεια». Και πρόσθεσε ότι «αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις».
Δηλαδή, πρόκειται περί απλής διαπίστωσης ή και περί ομολογίας; Εάν πρόκειται περί διαπίστωσης δεν αποτελεί «είδηση». Εάν όμως πρόκειται περί ομολογίας, ε τότε είναι «ειδησάρα» καθώς είναι ο πρώτος εν ενεργεία πολιτικός που λέει αυτή την αλήθεια!
Σκληρή για όσους πιστεύουν τα προεκλογικά παραμύθια και αρκετά κυνική για τους μη ανύποπτους.
Όμως, πώς άραγε εκλαμβάνονται από επαΐοντες και αρμοδίους νομομαθείς τέτοιες απόψεις σαν αυτή που εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος, ώστε να ποινικοποιηθούν σε βαθμό κακουργήματος τα όσα ακούγονται προεκλογικά από «μπαλκόνια», «ντιμπέϊτ» και «τηλεπαράθυρα», αλλά δεν υλοποιούνται όταν οι πολιτικοί αναλαμβάνουν τα ηνία της χώρας. Ψιλά γράμματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου