Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κυρ. Μητσοτάκης: «Να αλλάξει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός» >>> Και το... πελατειακό κράτος!

Την ανάγκη για συνολική αλλαγή του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, έτσι ώστε να γίνει αποδοτικότερος, επισήμανε ο βουλευτής (ΝΔ) Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάϊ» και στη Σία Κοσιώνη.
«Έχω μιλήσει αρκετές φορές πολύ σκληρά για την ανεπάρκεια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και για το γεγονός ότι είναι προβληματικός, αλλά και σε ένα επίπεδο αρκετά διεφθαρμένος. Είναι σαφές ότι χρειάζονται και αντικαταστήσεις προσώπων και αξιολόγηση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να είμαστε ακόμη πιο τολμηροί στις αλλαγές που απαιτούνται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, λέγοντας: «Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός μπορεί και να μην επιδέχεται καν διορθωτικών κινήσεων και να πρέπει να ξαναχτισθεί από το μηδέν».
>>> Τα επίθετα «προβληματικός» και «διεφθαρμένος», μάλλον δεν αφορούν εφοριακούς, αλλά εκείνους που επί σειρά δεκαετιών διορίζουν εφοριακούς σε καίριες θέσεις. 
Είναι εκείνοι οι βρώμικοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι οποίοι ποτέ δεν… φταίνε! Πάντα οι «από κάτω» φταίνε. Κι αυτοί δεν… ξέρουν τίποτα!
Με την ευκαιρία, τι ήταν το χθεσινοβραδυνό με τις «σαρωτικές αλλαγές» στις εφορίες και στο ΣΔΟΕ; Προέβησαν σε αντικαταστάσεις όσων διευθυντών και προϊσταμένων δεν έχουν αποδώσει; Μα πώς να αποδώσουν; Αφού η έλλειψη ρευστότητας, με την ανεργία και τις αναδουλειές, σε λιγοστούς επιτρέπουν να πλησιάζουν τα γκισέ των εφοριών για να πληρώσουν. Όμως, αφού βρέθηκαν οι περίπου 160 που δεν έχουν αποδώσει, θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι κατάφεραν να πλησιάσουν τους στόχους του υπουργείου Οικονομικών!
Μήπως τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός μπορεί και να μην επιδέχεται καν διορθωτικών κινήσεων και να πρέπει να ξαναχτισθεί από το μηδέν», δίνουν ένα έναυσμα, για να αποδυναμωθεί το πελατειακό κράτος; Διότι όσο διατηρείται, η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει ποτέ και θα συνεχίσει τον κατήφορο, μέχρι να αποκτήσει συμφέρουσα τιμή… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου