Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Ένα δώρο σε όσες και όσους γιορτάζουν

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και είναι η γιορτή της Ρωμιοσύνης. Γιορτάζει η... μισή Ελλάδα! Και δεν υπάρχει οικογένεια, που κάποιο μέλος της να μην έχει όνομα προς τιμή της Παναγίας! Πού να πρωτοπείς "Χρόνια Πολλά"; Σε ποιόν, σε ποιά; 
Αν κάνουμε κλικ στο www.eortologio.gr, θα δούμε ότι σήμερα γιορτάζουν οι φέροντες και φέρουσες τα ονόματα: 
Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποίνου, Δεσποινιώ, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Πιπίνα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια, Κρίστι, Κρύστα, Μαρία (για παντρεμένες), Μάριος, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαριέττα, Μαρούσα, Μάρσια, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μιρέλλα, Μυρελλα, Μιρέιγ, Μιρέϊγ, Μιρεϊγ, Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Πάνη, Τότα, Τούλα, Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά, Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Γεθσημανή, Μαρινίκη, Καθολική, Ηλιοστάλακτη κ.ά.
Έτσι, το δώρο του "Εδώ Αθήναι" σε όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα είναι...

5 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά σε όλους μας λοιπόν! Η Παναγία βοήθεια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε Παντελή
    Υπέροχη η αναφορά σου στην μεγάλη αυτή γιορτή μας. Μια διόρθωση Όλη η Ελλάδα γιορτάζει και όχι η μισή. Δεν υπάρχει γωνιά της πατρίδας μας που να μην έχει τη δική της Παναγιά και τη μέρα αυτή να την τιμά με κατάνυξη.
    Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους λοιπόν
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη, έχεις δίκιο. Η παναγιά είναι για όλους μας. Και για τηνν Ελλάδα, ιδιαίτερα, που με την επίκληση και μόνον του ονόματός Της, κέρδισε άνισες μάχες. Μάχη είναι κι αυτή που δίνουμε αυτόν τον καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο χωριό μου φέτος στη λιτανεία της εικόνας της Παναγιάς είχε πολύ περισσότερο κόσμο από άλλες χρονιές . Ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκα από την πρωτοφανή συμμετοχή νέων ανθρώπων . Κάτι γίνεται …
    Χρόνια Πολλά σε όλους κι η Παναγιά μαζί μας .

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φώτη,
    Και επειδή (πράγματι!) "κάτι γίνεται", ίσως θα πρέπει το ιερατείο να συνετιστεί, ό,τι και αν σημαίνει αυτό το ρήμα. Αυτό το "κάτι γίνεται" αφορά κυρίως νέους ανθρώπους και η Εκκλησία πρέπει να κάνει τα πάντα για να τους κρατήσει. Το γεγονός και μόνον ότι πολλοί νέοι άνθρωποι (και μεγαλύτεροι) διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να εκκλησιαστούν, πηγαίνοντας στο Άγιον Όρος, αυτό ίσως να σημαίνει κάποια έλλειψη από τους ναούς των πόλεων. Σε πόσους ναούς των πόλεων μπορεί να πάει κάποιος για να προσευχηθεί εν ώρα Λειτουργίας; "Κάτι γίνεται". Ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή