Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Στις ελληνικές γειτονιές των πέντε ηπείρων...

Η ελληνική Διασπορά, δίνει το συγγραφικό «παρών» της, μέσα από μία Ανθολογία, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ομογενείς - μέλη της Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών - Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ).
Πρόκειται για μία ένωση, που δημιούργησαν, μέσω του Διαδικτύου, ομογενείς από τα πέρατα της Υφηλίου και η εν λόγω «4η Ανθολογία της ΕΕΛΣΠΗ» των εκδόσεων Ζήτη, εκδόθηκε κατόπιν του ενδιαφέροντος που έδειξε ο πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης και της ευγενικής χορηγίας του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» που προώθησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου.
Στην Ανθολογία συμμετέχουν 42 μέλη της ΕΕΛΣΠΗ και με τα έργα τους αναδεικνύεται η πολυμορφία του ελληνικού πνεύματος και ο σκοπός τους για τη διάδοση της νεοελληνικής παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και η κατάδειξη των ιδιαίτερων στοιχείων που συνιστούν τη φυσιογνωμία τού «διαδικτυακού» αυτού σωματείου.
Η «4η Ανθολογία της ΕΕΛΣΠΗ» είναι ένας χαρτόδετος καλαίσθητος τόμος (17X24) των 576 σελίδων και τιμάται 35 ευρώ.
Η επίσημη παρουσίαση της Ανθολογίας της ΕΕΛΣΠΗ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 τρέχ. (13:00’) στην Αίθουσα Γιάννη Ρίτσου – Περίπτερο 13 της HELEXPO, στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης.
Η παρουσίαση θα γίνει από την καθηγήτρια Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής του ΑΠΘ Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου και θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης, ο πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ Βάϊος Φασούλας, ο τομεάρχης της ΕΕΛΣΠΗ - ΗΠΑ Σπύρος Δαρσινός και ο εκπρόσωπος της ΕΕΛΣΠΗ στην Ελλάδα (εγώ!). Τον δε συντονισμό θα έχει ο αξιόλογος συνάδελφος Κώστας Μπλιάτκας.

3 σχόλια:

  1. Όπου και αν σε ψάξω Ελληναρά μου
    σε όλες τις Ηπείρους θα σε βρω
    όπου και αν ακούσω πια για εσένα
    περίσσια σου το λέω θα χαρώ.

    Γιατί γνωρίζεις η Ελλάδα πού κρατεί
    μέσα στου στήθους σου το όμορφο αρχείο
    ακροβατώντας σε μια άλλη εποχή
    όταν χωρίζει σοβαρό από αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να΄΄σαι καλά εκεί που είσαι ποιητή της διασποράς και να μας βοηθάς να μαζεύουμε τα κομμάτια μας!!!!

    Aνθόπουλος Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος στίχος, Ιάκωβε, διά μέσου του φίλου σου, σ' ένα αντίτυπο της Ανθολογίας αποτυπώσαμε λίγα λόγια και στα στείλαμε με αγάπη και με τη φροντίδα του φίλου σου Σταύρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή