Όταν κάποιος «ξύπνιος» επιχειρηματίας άκουσε ότι η Χαλκιδική παραπονιέται επειδή οι ξένοι tour operators κατευθύνουν τους τουρίστες στα νησιά, αμέσως έτρεξε να βαπτίσει το παραδείσιο αυτό κομμάτι της μακεδονικής γης, σε... νησί!
Πήγε ο αφιλότιμος και τύπωσε πάνω σε καπέλα το “HALKIDIKI” και από κάτω έγραψε “island”! Tα μοσχοπουλάει στα τουριστικά σημεία της Χαλκιδικής και καλά κάνει! Ποιός θα τον ελέγξει; Υπάρχει κανένα οργανωμένο κράτος; Δείχνει κανείς ενδιαφέρον για τον Τουρισμό, ή μήπως για την Παιδεία; Δεν αναφέρομαι για τους υψηλά ισταμένους, αλλά για τους «από κάτω» τους και τούς «παρακάτω» τους, των οποίων η ανευθυνότητα σπάει νεύρα! Άλλοι να πασχίζουν για να βελτιώνεται η τουρσιτική εικόνα της χώρας και άλλοι να ενδιαφέρονται μόνον για τη μισθοδοσία, τα επιδόματα, τα δικαιώμτα και τις ξάπλες τους. Τι να πει κανείς... Αυτα τα καπέλα, με το "HALKIDIKI island", δεν τα είδε κανείς;
Η κρίση στον τουρισμό μας είναι δεδομένη και όσο πλησιάζει ο χρόνος των διακοπών τόσο και επαληθεύονται οι δυσοίωνες προβλέψεις.
Μεγάλο πλήγμα δέχεται και η Χαλκιδική, όπου κατά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό Λ. Καραθανάση «μόνο το 50% των ξενοδοχείων λειτούργησε στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και μόλις
το 26,3% των εποχιακά απασχολουμένων στον κλάδο επαναπροσλήφθηκε με το μέτρο της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας». Και ο κ. Καραθανάσης προβλέπει χειρότερες μέρες για τον κλάδο και τους εργαζόμενους στη διάρκεια του Μαΐου και μέχρι την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου, οπότε αναμένεται να αποτυπωθεί πλήρως η κρίση στον τουρισμό.
Σχετικά με τους λόγους της τουριστικής κρίσης ο Λ. Καραθανάσης, πιστεύει ότι «σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος ήταν νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι και πιο μακριά από την έναρξη της θερινής περιόδου οδήγησε αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην απόφαση να μην λειτουργήσουν το Πάσχα σε παραδοσιακούς, τουριστικά, προορισμούς όπως στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα και στην Χαλκιδική».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γερ. Μπακογιάννης, εκτιμά ότι «κανείς δεν θα βγει αλώβητος από την κρίση», αλλά ευελπιστεί ότι «οι συνέπειες θα είναι περιορισμένες και αναστρέψιμες». Ο κ. Μπακογιάννης δηλώνει ότι θα ήταν ευχαριστημένος εάν η πτώση, κατά τη νέα τουριστική περίοδο κινηθεί σε μονοψήφιο αριθμό - δηλαδή κάτω του 10%... Τι ωραίο νησί η... Χαλκιδική!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου