Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σε δίλημμα ο Κουβέλης – Καλείται να επιλέξει τον… δύσβατο δρόμο: Προεδρία ή εκλογές;

Το φαινόμενο «Κουβέλης» τείνει να λάβει… εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς κάθε κίνηση ή μετακίνηση του αξιόλογου δημιουργεί θόρυβο σαν… βόμβα!
Από την ημέρα που αποχώρησε από το ΚΚΕ, μέχρι σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, αν και σεμνός σαν άτομο, προκαλεί την δημοσιότητα και από τότε που δημιούργησε τη ΔΗΜΑΡ, έως τώρα που είναι «υποψήφιος» για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο εν λόγω πολιτικός αρχηγός είναι πάντα ένα «ερωτηματικό».
Το «τι θα κάνει ο Κουβέλης;», πλανάται στην ατμόσφαιρα, από την Χαρ. Τρικούπη έως τον Περισσό και από την Κουμουνδούρου έως τη Συγγρού και το Μαξίμου.
Αν και κομμουνιστικής «παιδείας» ο Φώτης Κουβέλης, εκτός από την απόσχισή του από το ΚΚΕ και την συμμετοχή του στον ΣΥΝ και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε και άλλο πιο τολμηρό «αντικομουνιστικό» άλμα, με το να στηρίξει κυβέρνηση με δεξιό πρωθυπουργό, αλλά και να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ στο υπουργικό συμβούλιο!-
Η «αστικοποίηση» του Φώτη Κουβέλη με τις δημοκρατικές διαδικασίες που λειτουργεί το κόμμα του, αρκετές φορές τον εξέθεσε στους ψηφοφόρους της αριστερής «όχθης», ενώ ταυτόχρονα πίκρανε τους όσους δυσαρεστημένους που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ ή που είχαν προσχωρήσει από διάφορες αριστερές και κεντροαριστερές κινήσεις.
Με αυτόν τον.. συνωστισμό που δημιουργήθηκε, επόμενο ήταν να δεχθεί παράπονα και επιθέσεις για την περίπτωση της βουλευτή Μαρίας Ρεπούση και τις κατά καιρούς «περίεργες» θέσεις της.
Βέβαια, σε ένα κόμμα που λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες, επόμενο είναι οι όποιες φωνές διαμαρτυρίας, αλλά και οι διαφορετικές γνώμες να δημοσιοποιούνται και ακολούθως να εξελίσσονται σε αποστασιοποιήσεις και αποχωρήσεις.
Σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση και σε ένα φοβερό δίλημμα. Να πει το «ναι» για την Προεδρία της Δημοκρατίας και για ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή να ακολουθήσει την τάση της ΔΗΜΑΡ, που επιζητά αντιπολιτευτικούς τόνους, έως και συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Στις 6 το απόγευμα (σ.σ. χθες) ξεκινούν οι εργασίες του 3ου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την ομιλία του Φώτη Κουβέλη. Μετά την εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές που γνώρισε η ΔΗΜΑΡ, θα γίνει μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, όπως και αναπροσαρμογής των πολιτικών στόχων. Οι δε αποφάσεις του συνεδρίου θα δεσμεύσουν την ηγεσία για τις επόμενες κινήσεις.
Και ποιες θα είναι αυτές οι δεσμεύσεις; Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ή στάση τέτοια που να πιέζεται το Μαξίμου για εκλογές;
Ας σημειωθεί, ότι μιλώντας χθες στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», ο Φώτης Κουβέλης επανήλθε στο αίτημά του για αλλαγή πολιτικής και εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας πως «στη δημοκρατία δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνον οι εκλογές».
Επίσης ο κ. Κουβέλης έθεσε και τις προϋποθέσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ύπαρξη προγραμματικής συμφωνίας, όμως με τη δέσμευση ότι αυτή θα τηρηθεί, όπως και  η αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.
Αυτή τη φορά ο Φώτης Κουβέλης βρίσκεται σε πολύ μεγάλο δίλημμα. Υπάρχουν δύο δρόμοι – της… Αρετής και της Κακίας. Οπότε καλείται να επιλέξει ποιος είναι ο δύσβατος δρόμος…

Πηγή: tokarfi.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η όλη πολιτική πορεία του Φώτη Κουβέλη είναι αυτός ο χαρακτηρισμός που δίνει γι΄αυτόν ο συντάκτης του κειμένου. "Ο Φώτης Κουβέλης είναι ένα ερωρηματικό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή