Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Γράμμα από τη Νέα Υόρκη, σαν "όαση" για την σκληρή ελληνική καθημερινότητα...



Το φθινόπωρο στην Νέα Αγγλία...
Του 
Ντένη Κονταρίνη

Ν. Υόρκη, 27
Από μέρες τώρα η βόρεια περιοχή των ΗΠΑ, γνωστή σαν Νέα Αγγλία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών που κατά χιλιάδες καταφτάνουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το φαινόμενο του φθινοπώρου. Ένα φαινόμενο που στ' αλήθεια είναι ένα όνειρο ομορφιάς. 
.


Για όσους δεν γνωρίζουν, την περιοχή αυτή αποτελούν έξη Πολιτείες της Αμερικανικής Κοινοπολιτείας. Κι αυτές είναι η Connecticut, το Rhode Island, το Vermont, η Massachusetts, το New Hampshire και το Main.





Αυτή την εποχή όλα τα δέντρα που σκεπάζουν την περιοχή και πρόκειται για δάση απέραντα, αρχίζουν έναν ξέφρενο χορό χρωμάτων. Σε καθημερινή βάση όλα τα φύλλα παρουσιάζουν μια συνεχή αλλαγή χρωμάτων κάνοντας έτσι όλη την περιοχή να παρουσιάζει μια παραμυθένια όψη. Μια θεαματική αρμονία χρωμάτων προσφέρει στον επισκέπτη ένα θέαμα φανταστικό. Κόκκινα, κίτρινα, χρυσαφιά, καφέ, πράσινα και άλλα αμέτρητα χρώματα συνθέτουν το πανέμορφο θέαμα.




Οι αμέτρητοι δρόμοι που διασχίζουν όλη την περιοχή δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει αυτό το υπέροχο θέαμα σε όλα τα μέρη της περιοχής αλλά και να διαπιστώσει την διαφορά των χρωμάτων στα διάφορα σημεία αυτής.


Οι επιστήμονες μιλάνε για μια αντίδραση της χλωροφύλλης στην επίδραση ξένων παραγόντων όπως είναι το υψόμετρο, η ένταση του φωτός, η θέση του ήλιου και άλλα. Όμως ό,τι κι΄ αν είναι το θέαμα αυτό φέρνει χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή δίνοντας έτσι μια σημαντική ανάσα στον τοπικό τουρισμό.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά μοναδικό το θέαμα!
    Φαντάζομαι θα προκαλεί και το ενδιαφέρον πολλών ζωγράφων και γενικά ανθρώπων της Τέχνης αυτές οι ανυπέρβλητες εικόνες. Τυχεροί όσοι τις βιώνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...είναι η "Φθινοπωρινή Άνοιξή μας"...

    Ντένη μου,
    οι φωτογραφίες δικές σου;;; Πανέμορφες!
    Υιώτα Στρατή,
    "αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή