Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Πλωτή έκθεση παραδοσιακών σκαφών στα ΜέθαναΠλωτή έκθεση για άτομα που λατρεύουν, εκτιμούν και σέβονται τα παραδοσιακά μας σκάφη, ιδιώτες και επαγγελματίες του χώρου, φίλους των παραδοσιακών σκαφών, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στα Μέθανα από αύριο 30 Μαΐου έως και την Κυριακή 1η Ιουνίου. 
Η έκθεση αυτή των παραδοσιακών σκαφών φιλοδοξεί να μυήσει τους φίλους τής ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής στα μοναδικά χειροποίητα παραδοσιακά σκάφη αλλά και στα απανταχού της χώρας παραδοσιακά καρνάγια. 
Οι επισκέπτες θα θαυμάσουν εξωτερικά τα παραδοσιακά σκάφη, θα τα επισκεφθούν και θα ζήσουν τις υπέροχες στιγμές από τις εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Έκθεσης. 
Την 2η Πλωτή Έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών (ΕΣΥΠΑΣ) και η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) με την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Τροιζηνίας, του Λιμενικού Ταμείου Μεθάνων Τροιζηνίας και του ΕΟΤ. 
Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Οι επισκέπτες θα δουν τρεχαντήρια, βαρκαλάδες, περάματα, καραβόσκαρα, λίμπερτι, γαΐτες και άλλα παραδοσιακά σκάφη, που σε λίγα χρόνια θα είναι ανάμνηση και μόνο φωτογραφικό υλικό, εάν το κράτος δεν μεριμνήσει για την επιβίωση της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής τέχνης. 
Το 2ο Ναυτικό Σαλόνι παραδοσιακών σκαφών απευθύνεται σε μία ευρεία γκάμα επισκεπτών από τον απλό ταξιδιώτη μέχρι τον λάτρη της παράδοσης και της ιστορίας, αλλά και τους επαγγελματίες του yachting και τους αλιείς που με μόχθο βγάζουν τα προς το ζειν. 
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από νησιωτική παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο, ενώ θα υπάρχει θαλασσινός μπουφές και κρασί για όλους τους επισκέπτες. 
>>> Οι ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός έχει να κερδίσει πολλά από αυτό το ναυτικό σαλόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου