Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Σπ. Καλούδης: Πήγαινε με το λεωφορείο- Άδ. Γεωργιάδης: Πουλάει βιβλία

Σπ. Καλούδης. Ο υφυπουργός 
που πήγαινε με το λεωφορείο...
«Είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής. Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία!», είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως γράφει το nonews-news.
Από τη στιγμή που ο κ. Γεωργιάδης, θεωρεί προσβολή για έναν βουλευτή να κυκλοφορεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν χρειάζεται κάποια απάντηση, καθώς το «φουντούκι» χτυπάει… καμπάνα!
Αδ. Γεvργιάδης: Ο υπουργός που πουλάει βιβλία...
Επειδή εθεάθη προχθές, ο Χάρης Θεοχάρης, να κυκλοφορεί στη Σταδίου με τα πόδια και σαν «κοινός θνητός», ήρθε στο νου η περίπτωση του Σπύρου Καλούδη.
Για την ιστορία, ο τ. βουλευτής (ΠΑΣΟΚ 1981-1996) Σπύρος Καλούδης, την εποχή που ήταν υφυπουργός Οικονομικών (με υπουργό των Δημ. Τσοβόλα), δεν ήταν λίγες οι φορές που πηγαινοερχόταν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με λεωφορείο! Και όταν ήταν να πάει στο υπουργείο (Καραγεώργιεβιτς Σερβίας), ή στη Βουλή, πήγαινε με τα πόδια!
Μάλιστα, κάποιο μεσημέρι, περίμενε το λεωφορείο στη Χ. Τρικούπη για να πάει στη Λ. Αλεξάνδρας όπου διέμενε. Τον ρωτάει ο δημοσιογράφος:
-  «Κύριε υπουργέ, πώς και με λεωφορείο; Δεν έχετε εσείς μαύρη Μερσεντές;»
Και ο Σπύρος Καλούδης, με το γνωστό του, απλό στυλ, απαντά:
«Αν σου πως ότι η Μερσεντές, δεν είναι για να με πηγαίνει σπίτι μου, αλλά μου την έχει δώσει το δημόσιο για τα καθήκοντά μου, μπορεί να με… παρεξηγήσεις!» 
Και συμπληρώνει με δόση χιούμορ:
«Γι’ αυτό σου λέω κάτι και πάρ’ το όπως θέλεις. Εγώ έχω και κυκλοφορώ με μία σακαράκα. Για φαντάσου να συνηθίσω τη Μερσεντές; Τι θα κάνω αν μείνω χωρίς λιμουζίνα;».
Έτσι, όταν «ξεπέζεψε», ο Σπύρος Καλούδης, δεν σταμάτησε να ακούει «καλημέρες»!
Κύριε υφυπουργέ,
Δεν ξεφτιλίζεται ο βουλευτής όταν κυκλοφορεί με τα μέσα. Κάθε άλλο! Ξεφτιλίζεται μόνον, όταν χρησιμοποιεί κάθε μέσον για την προβολή του!
>>> Ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Γεωργιάδη, επειδή βουλευτής και υπουργός ων, διαφημίζει -από τηλεοράσεως- την πραμάτεια τού βιβλιοπωλείου του; Με βάση όμως τη θέση του κ. Γεωργιάδη για τις μετακινήσεις των βουλευτών, μόνον ο… ίδιος, θα μπορούσε να κατηγορήσει τον εαυτό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου