Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

"Συμφωνία Τιμής" όπως λέγαμε... "Συμφωνία Κυρίων"! - "Ψιλό γαζί" με το... 13%

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εκδόθηκε, πριν λίγο, ανακοίνωση με τον τίτλο «Και ο ΣΕΛΠΕ μετέχει στη Συμφωνία Τιμής για μείωση των τιμών στην εστίαση». Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Ο κ. Σκορδάς,πρέπει να τολμήσει.
Ο ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος), ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Πολιτείας για να περάσει στον τελικό καταναλωτή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, προστίθεται στους φορείς που θα πιστοποιούν τα μέλη τους (τις μεγάλες μονάδες λιανικής πώλησης οι οποίες διατηρούν χώρους εστίασης) με το ειδικό σήμα μείωσης των τιμών, που αποκτούν όσες επιχειρήσεις εστίασης συμμετέχουν στη Συμφωνία τιμής και μειώνουν τις τιμές του τιμοκαταλόγου τους τουλάχιστον κατά τα ¾ αυτού, σε ποσοστό τουλάχιστον 5%.
Σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθ. Σκορδά, ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ κ. Α. Μακρής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο εμπορικός κόσμος που σχετίζεται με την εστίαση θα στηρίξει στη μεγάλη του πλειοψηφία τη Συμφωνία Τιμής και θα μειώσει τις τιμές σε ποσοστό άνω του 5%. Ο κ. Σκορδάς τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του ΣΕΛΠΕ στην προσπάθεια. Όπως και οι υπόλοιποι φορείς, ο ΣΕΛΠΕ αναλαμβάνει και την ευθύνη του ελέγχου της όλης διαδικασίας ως προς τα μέλη του.

>>> Στην περίπτωση που δεν τηρηθεί η «Συμφωνία Τιμής», όπως δεν συμφωνήθηκαν στο παρελθόν -από άλλους φορείς- τόσες και τόσες άλλες «Συμφωνίες Κυρίων», πώς πρόκειται να αντιδράσει ο κ. Σκορδάς; Όπως ακριβώς οι προκάτοχοί του; 
Κύριε υφυπουργέ, οι καταναλωτές μάλλον δεν πείθονται, διότι βλέπουν ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και επί των ημερών σας, λειτουργεί ως Παρατηρητήριο... Τιμών και δεν ακούμε να ελέγχονται νομικά, περιπτώσεις υπερβολικού κέρδους, με βάση τις διατάξεις περί αισχροκέρδειας (405 ΠΚ). Μϊα λύση υπάρχει: Τολμήστε!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου