Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Οι... καναπέδες "πληρώνουν" τις καταδίκες μας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!


Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε, με απόφαση του, την Ελλάδα, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, στην περίπτωση του ανήλικου Αλβανού υπηκόου Μπαρζιαμάζ, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο του για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και για το γεγονός ότι δεν είχε στην κατοχή του νόμιμη άδεια διαμονής στη χώρα, παρέμεινε κρατούμενος για τρεις ημέρες και η απέλαση του αποφασίσθηκε, χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα αμφισβήτησης της νομιμότητας της κράτησης του.
Το Δικαστήριο, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του, καταδίκασε την Ελλάδα και την υποχρέωσε να του καταβάλλει 2.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Με άλλη απόφαση, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο απαγορεύεται η απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, στην περίπτωση του Γεωργιανού υπηκόου Κετεβάν Τσχαρτισχβίλι, ο οποίος είχε υποστεί κακομεταχείριση από τις ελληνικές αρχές, κατά τη διάρκεια της κράτησης του μέχρι να απελαθεί.
Ο Τσχαρτισχβίλι είχε υποβάλει επανειλημμένα αιτήματα στις ελληνικές δικαστικές αρχές, προκειμένου να αμφισβητηθεί η συνεχιζόμενη κράτηση του, αλλά, όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, αυτά απορρίφθηκαν συστηματικά.
Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο προσέφυγε διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησης του, τον δικαίωσε, καταδικάζοντας την Ελλάδα και υποχρεώνοντας την να του καταβάλλει 8.000 ευρώ για ηθική και υλική βλάβη.
>>> Αυτά τα συνολικά 10.000 ευρώ των αποζημιώσεων, από πού θα εκταμιευθούν; Από το Δημόσιο; Δηλαδή, φταίω εγώ και ο πιτσιρικάς απέναντι, που δεν έτυχαν της κατάλληλης υποδοχής οι δύο αλλοδαποί; Όσο διατηρείται αυτή η "συνήθεια", να βρίσκονται στο απυρόβλητο και... απειρόβλητο οι κρατικοί υπάλληλοι που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, τότε ας μην ασχολούμαστε με οργάνωση του Δημοσίου και με διαβουλεύσεις... Να γίνει τάχιστα έρευνα και να αποδοθούν οι ευθύνες σ' εκείνους που πραγματικά ευθύνονται. Ρομαντική... η άποψη, αλλά είναι κρίμα να πληρώνουν πάντα όσοι δεν ευθύνονται, για τον μοναδικό λόγο επειδή βαριώνται να σηκωθούν από τους καναπέδες τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου