Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Ρόδη Κράτσα: Ο τομέας πολυτελών προϊόντων δίνει 1,5 εκ. θέσεις εργασίας!

Καμμιά φορά το... ζην πολυτελώς, δεν βλάπτει όσους δεν έχουν την δυνατότητα να είναι τόσο δεμένοι με τις γίηνες και εφήμερες απολαύσεις! Κι αυτό διότι εκτός της "κακιάς συνήθειας" ο τομέας της πολυτέλειας δίνει 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας!
Όχι, δεν πρόκειται περί απόψεως ή πρόχειρης διαπίστωσης, αλλά περί πανευρωπαϊκής μελέτης που παρουσιάστηκε προχθές με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Ρόδης Κράτσα.
Συγκεκριμένα, η παρουσίαση έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ρόδη Κράτσα σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (ECCIA). Και τα ευρήματα της μελέτης της εταιρείας δημοσκοπήσεων "TNS Sofres" που παρουσιάστηκαν είναι σημαντικά!
Όπως τονίστηκε, 1,5 εκατομμύριο θέσεις εργασίας δημιουργεί ο τομέας των προϊόντων πολυτελείας στην Ευρώπη της κρίσης, γεγονός που δείχνει τη δυναμική του, αλλά και τη ξεχωριστή σημασία του για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και της αγοράς εργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τo 75% των Ευρωπαίων πολιτών θεωρεί τις πολιτισμικές και δημιουργικές βιομηχανίες ιδιαίτερα σημαντικές για την επαγγελματική εξειδίκευση και την ανταγωνιστικότητα των εργαζομένων αλλά και την ελκυστικότητα των πόλεών τους.
H Ελληνίδα ευρωβουλευτής, δηλώνει:
«Παρά την οικονομική ύφεση, 0.4% που προβλέπει για το 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ευρωζώνη, αξίζει να τονιστεί ότι οι πολιτισμικές και δημιουργικές βιομηχανίες σήμερα έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 400 δις. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 3% του ΑΕΠ της Ευρώπης και οι εμπορικές προβλέψεις τους είναι θετικές. Παράλληλα, έλκουν νέα ταλέντα από την αγορά εργασίας, αφού οι νέοι Ευρωπαίοι πολίτες συνδυάζουν τον τομέα αυτό με την ποιότητα, την αριστεία, το πρεστίζ της Ευρώπης και τη συνεχή καινοτομία, όπως μας πληροφορούν τα ευρήματα της μελέτης. Η Ε.Ε. πρέπει να αξιοποιήσει αυτά τα θετικά δεδομένα και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του κλάδου τόσο στον τομέα της βιομηχανίας όσο και στις υπηρεσίες»
Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδη Κράτσα έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να δημιουργηθεί Ελληνική Οργάνωση ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολιτισμικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών, προκειμένου σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας, να προβληθούν με οργανωμένο τρόπο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που έχουν υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις και να αναβαθμιστεί το ελληνικό brand name. Καλή ιδέα και πραγματοποιήσιμη! Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου