Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

"Να παραιτηθεί και να ζητήσει την παραπομπή του ο κ. Παυλίδης"

Να ζητήσει ο ίδιος ο κ. Παυλίδης την παραπομπή του στη δικαιοσύνη και να υποβάλλει την παραίτησή του, κάλεσε τον βουλευτή Δωδεκανήσου ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και τούτο όπως είπε «όχι ως ομολογία ενοχής, αλλά αντιθέτως για να αποδείξει την αθωότητά του. Να μην τον ακολουθούν σκιές στην πολιτική του διαδρομή. Γιατί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο για έναν πολιτικό είναι το όνομά του. Τέτοιες ώρες χρειάζεται γενναιότητα και αυτοθυσία».
Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στη ΝΕΤ τόνισε επίσης ότι «κανείς βουλευτής της συμπολίτευσης, ανεξαρτήτως τι πιστεύει για την υπόθεση, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης να οδηγήσει με την ψήφο του τη χώρα σε εκλογές εν μέσω μιας οικονομικής φουρτούνας που σαρώνει την παγκόσμια οικονομία».
Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «αν ο κ. Παυλίδης δεν ήταν "ο κύριος 151" που σχηματίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, η ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για την πολύκροτη υπόθεση, που επί μήνες μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ δεν θα είχε το δραματικό τόνο που έχει προσλάβει. Και τούτο διότι αν ο βουλευτής Δωδεκανήσου παραπεμφθεί, η κυβέρνηση -καίτοι τυπικά και με 150 βουλευτές δεν χάνει τη δεδηλωμένη- θα κατηγορηθεί ότι στηρίζεται στην ψήφο ενός βουλευτή που απασχολεί τη δικαιοσύνη με τη βαριά κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση. Και οι εκλογές είναι μονόδρομος».
Σύμφωνα με το Θεσσαλό πολιτικό «η παραπομπή ενός πολιτικού στη δικαιοσύνη σίγουρα δημιουργεί εντυπώσεις, που δύσκολα διασκεδάζονται ακόμη και με πανηγυρική αθώωσή του από τους φυσικούς δικαστές. Αν, όμως στιγματίζεται ένας πολιτικός που παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, το στίγμα είναι πολύ μεγαλύτερο όταν εδραιώνεται η εντύπωση στον κόσμο, της συγκάλυψης, του κουκουλώματος μιας υπόθεσης. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών όπως καταγράφεται στις έρευνες της κοινής γνώμης είναι πεπεισμένη ότι η μη παραπομπή θα συνιστούσε επιχείρηση συγκάλυψης. Γι’ αυτό και τη λύση οφείλει να δώσει ο ίδιος ο κ. Παυλίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου