Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η πρώτη σύμβαση ΣΔΙΤ

Υπεγράφη σήμερα η πρώτη σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο πλαίσιο του νόμου 3389/2005, με αντικείμενο την χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση έξι πυροσβεστικών σταθμών και μίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης η Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού «Κοινοπραξία Πυροσβεστικών Σταθμών Α.Ε.».
Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, προκειμένου να ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εργασίες κατασκευής των παραπάνω υποδομών σε επτά εργοτάξια και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τα Καλάβρυτα, τα Γιαννιτσά, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, τους Γαργαλιάνους και τη Λευκάδα. Και τα επτά έργα θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011, οπότε και θα δοθούν στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και θα ξεκινήσει η καταβολή της πρώτης πληρωμής του Δημοσίου προς τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης.
Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν, μετά από διαγωνισμό, την κατασκευή των έργων είναι η «Γατζούλας Α.Ε.» και η «Κουρτίδης Α.Τ.Ε». Την τεχνική διαχείριση αναλαμβάνει η εταιρία «Κτιριακές Λύσεις Α.Ε.», ενώ τις μελέτες έχει εκπονήσει η σύμπραξη των μελετητικών γραφείων « Α.&Ι. Μαρής-Ν. Παπαδόπουλος Ε.Ε.», «Proton Μελετητική ΕΠΕ» και «Μιχ. Μητρόπουλος Άρης Σύμβουλοι Αρχιτέκτονες Ε.Ε.». Τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Eurobank, σε ποσοστό 50% η κάθε μία.
Το συμβατικό τίμημα για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή , συντήρηση, τεχνική διαχείριση και ασφάλιση των υποδομών ανέρχεται σε 25,4 εκατ. ευρώ (καθαρή παρούσα αξία).
Μεγέθυνση του πίνακα με ένα κλικ επάνω του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου