Τρίτη 22 Απριλίου 2008

H Ημέρα της Γης - ντροπή για την Ελλάδα

Στο πλαίσιο του γενικού «δουλέματος» και μια ημέρα κοροϊδία για την Υφήλιο, δεν θα έβλαπτε! Έτσι, η σημερινή ημέρα της 22ας Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για την σωτηρία του Πλανήτη. Η καθιέρωση, έγινε το 1970, όταν εκατομμύρια Αμερικανοί διαδήλωσαν υπέρ του Περιβάλλοντος.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, το 42% των αυτοχθόνων θηλαστικών, το 43% των πτηνών, το 45% των πεταλούδων, το 30% των αμφιβίων, το 45% των ερπετών και το 52% των ψαριών του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν στην Ευρώπη. Και: η Μεσόγειος καλύπτει το 0,7% της συνολικής υδάτινης επιφάνειας του Πλανήτη και γίνεται δέκτης του 17% της παγκόσμιας θαλάσσιας ρύπανσης λόγο διαρροής πετρελαίου.
Σαν επίλογος...
Με απόφαση του ΟΗΕ η Ελλάδα τέθηκε για ένα 6μηνο εκτός των μηχανισμών του Κιότο. Ο λόγος; Διότι δεν έχουν δημιουργηθεί μηχανισμοί για την μέτρηση και την παρακολούθηση των εκπομπών αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και η χώρα μας είναι η μοναδική -ανάμεσα σε 141 κράτη του κόσμου- που γίνεται διεθνώς ρεζίλι! Ας δούμε κανένα μεσημεριάτικο να ξεχαστούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου