Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τα "τηλεπαιχνίδια" εξαπάτησης του κοινού, καταγγέλλουν με ερώτηση στη Βουλή Γιάννης Δημαράς κα Γαβριήλ Αβραμίδης

Πρόκληση και απόπειρα προσβολής του πνευματικού επιπέδου του κάθε νοήμονα τηλεθεατή, αποτελούν πλέον τα «τηλεπαιχνίδια» με αντικείμενο την εύρεση δύσκολων...λέξεων. Παρά τις διάφορες «φιλοσοφίες» που έχουν ακουστεί από αρμόδιους και υπεύθυνους, η εξαπάτηση του τηλεοπτικού κοινού καλά κρατεί.
Επειδή η τηλεόραση αποτελεί δύναμη για την προβολή πολιτικών και πολιτικών, ίσως γι’ αυτό δεν έχει επιδειχθεί ενδιαφέρον για τις γελοιότητες που κατακλύζεται η ελληνική τηλεόραση, πότε με τις «τσόντες» και πότε με τα «τηλεπαιχνίδια».
Από τη στιγμή, που ο «αέρας» είναι δημόσιος και παραχωρείται στο κάθε κανάλι υπό όρους, πώς είναι δυνατόν να περνάει απαρατήρητη η κάθε ελευθεριότητα. Τελικά το ΕΣΡ, με τι ασχολείται;
Επί του προκειμένου, χθες οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, κατέθεσαν στη Βουλή μία ενδιαφέρουσα ερώτηση προς: Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ (για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση) και υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, τόσο ενδιαφέρουσα ερώτηση που γίνεται «γαργάρα» από ιστοχώρους και εφημερίδες που έχουν οικονομική «συγγένεια» με ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα.
Η ερώτηση των δύο βουλευτών με θέμα «Συνεχίζεται η απάτη πολιτών μέσω παιχνιδιών τζόγου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση», αναφέρει:
Κύριοι Υπουργοί,
Σε συνέχεια της ερώτησής μας 6606 από 26/02/2014 για την οποία δεν έχουμε λάβει απάντηση για το αν έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα που το ΕΣΡ έχει επιβάλλει στα κανάλια που πρόβαλλαν τυχερά τηλεπαιχνίδια χωρίς να έχουν την απαιτούμενη αδειοδότηση και με αφορμή δημοσιεύματος στην εφημερίδα των Συντακτών με θέμα «ποιοι και γιατί παίζουν με τα τηλεπαιχνίδια;» επαναφέρουμε το ζήτημα της ανεξέλεγκτης προβολής τους στην τηλεόραση. 
Συγκεκριμένα με τη ρύθμιση την οποία πέρασε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) τον Ιανουάριο του 2014, με μια απλή αίτηση μπορεί ο καθένας να παράγει ένα τηλεπαιχνίδι χωρίς να ελέγχονται και να καταγράφονται στοιχεία όπως που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας, με ποιο προσωπικό και ποιες συμβάσεις και τέλος ποιο είναι το κεφάλαιο της ώστε να εξασφαλίζονται όσοι κερδίζουν.
Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2014 η ΕΕΕΠ οδηγήθηκε στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις για καταγγελίες πολιτών που έχουν πέσει θύματα τηλεπαιχνιδιών αλλά και από άλλους παρόχους τηλεπαιχνιδιών που ουσιαστικά αλληλοκαταγγέλλονται.
Τέλος η ΕΕΕΠ με δελτίο Τύπου την 7/10/2014 προτείνει την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, μετά από διαπιστώσεις πλήθος παραβάσεων στις οποίες η ίδια έχει προβεί.
Ερωτάστε:
1. Έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα που το ΕΣΡ έχει επιβάλει σε μεγάλα αλλά και σε περιφερειακά κανάλια για την προβολή «τυχερών παιχνιδιών»;
2. Εφ’ όσον η ΕΕΕΠ έχει διαπιστώσει πλήθος παραβάσεων στους ελέγχους που πραγματοποίησε έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2014, τι κυρώσεις έχει επιβάλει στους υπαίτιους; Έχουν κατατεθεί στοιχεία στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω;
3. Γιατί μετά την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών της ΕΕΕΠ αυτά συνεχίζονται να προβάλλονται και να εκφωνούνται από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου