Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο Πύργος τιμά απόψε τον Ηλία Ανδριόπουλο!

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος, έχοντας και ο ίδιος καταγωγή από την Ηλεία, τιμάται απόψε από την μικτή χορωδία Πύργου με μία μοναδική μουσική βραδιά στο θέατρο ΑπόλλωνΌπως ανέφερε η πρόεδρος της μικτής χορωδίας Πύργου Ρούλη Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Λάτσειο, πρόκειται για δύο ώρες πολιτισμού σε κλίμα φιλικό, όπου θα ακουστούν επιλεγμένα μουσικά έργα του Ηλία Ανδριόπουλου. Την ορχήστρα διευθύνει ο Θοδωρής Παναγόπουλος, ενώ στο πιάνο είναι η Τζένη Λάγιου.
Ο Ηλίας Ανδριόπουλος έχει καταγράψει μεγάλο έργο στην πορεία του, μέσα από μελοποιήσεις έργων αλλά και με τη συγγραφή δύο βιβλίων: Την "Αφήγηση των ήχων" και τις "Αντι-ηχήσεις". Πολλές χορωδίες σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τον τιμούν, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από όλο το έργο του.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, "αυτό που γίνεται στην Ηλεία είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και συγκινητικό για μένα. Ενεργοποιεί τα πιο λεπτά μου συναισθήματα, καθώς οι φίλοι μου εδώ είναι αμέτρητοι.".
Και συνέχισε λέγοντας "Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο της Χορωδίας και το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία τους σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Έχουμε ανάγκη από τέτοιους είδους εκδηλώσεις, καθώς σαν χώρα, έχουμε μπει σε μία τραγωδία και δε γνωρίζω σε ποια πράξη της βρισκόμαστε. Ελπίζω μόνο να είναι ανώδυνη.".
Ακόμη, σημείωσε ο κ. Ανδριόπουλος, ότι "ο τόπος αυτός δεν παράγει μόνο πολιτικούς αλλά γεννά και πνευματικούς δασκάλους και αγωνιστές. Ο πολιτισμός είναι η ζωή μας, η καθημερινότητα μας, τα συναισθήματα μας. Μέσα στους αιώνες μας κράτησε η γλώσσα μας και ο πολιτισμός μας άλλωστε.".
"Δυστυχώς όμως, οι πρωτοβουλίες αυτές δε βοηθιούνται από το κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού. Και εάν η πόλη δεν έχει πολιτισμό, τότε είναι μία πόλη νεκρή", κατέληξε.
Από την Όλγα Αριστείδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου