Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΜΑΡΝΗ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Η ΕΣΗΕΑ πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη 5 Μαΐου, 24ωρη απεργία συμμετέχοντας στη Γενική Πανελλαδική Πανεργατική απεργία, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΣΥ.
Οι δημοσιογράφοι απεργούν απαιτώντας:
Να μην καταργηθούν τα θεμελιώδη δικαιώματά μας.
Να μην αποδομηθούν οι ασφαλιστικές μας κατακτήσεις.
Να μην υπονομευθούν οι ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας.
Να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας.
Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για «πάγωμα» των αποδοχών.
Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα συντονισμού της απεργιακής κινητοποίησης των δημοσιογράφων -σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, υπό την αιγίδα της ΠΟΕΣΥ- και το συντονισμό των κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων στον Κλάδο της Ενημέρωσης.
Επίσης, το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις των δημοσιογράφων.
Η προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων θα γίνει στη συμβολή των οδών Πατησίων & Μάρνη στις 11.00 π.μ.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας:
Δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.
Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.
Την Πέμπτη, 6 Μαΐου, δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου