Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Κανταφικές επισκέψεις με νόημα...

Εκκεντρικός όπως πάντα ο Μουαμάρ Ελ Καντάφι και αυτή τη φορά ο Λίβυος ηγέτης, κατά την επίσημη επίσκεψη του στην Ιταλία, θέλησε να ρίξει την μπηχτή του καρφιτσώνοντας στο πέτο της στολής του τη φωτογραφία ενός ήρωα του αντιαποικιακού αγώνα, του Ομάρ Ελ Μουκτάρ, που απαθανάτιζε τη σύλληψή του από τους στρατιώτες του Μουσολίνι το 1931.
Ας σημειωθεί ότι ο ηγέτης της Λιβύης, κάποτε, υποχρέωσε κάποιο ηγετικό πρόσωπο χώρας της Ευρώπης, να σκύψει μπροστά του! Και να πώς:

Είχε προγραμματιστεί να γίνει η υποδοχή του ξένου, στη σκηνή του Λίβυου ηγέτη και ο Καντάφι είχε δώσει εντολή η είσοδος να έχει ύψος το πολύ μισό μέτρο! Έτσι, ο επίσημος ξένος, προκειμένου να εισέλθει στη σκηνή αναγκάστηκε να σκύψει και όταν πήγε να ανασηκωθεί βρέθηκε το κεφάλι του στα γόνατα του Καντάφι! Όταν δε ρωτήθηκε ο Μουαμάρ Ελ Καντάφι, γιατί το έκανε αυτό, απάντησε ότι τόσα χρόνια ο λαός του ήταν υποχρεωμένος να σκύβει στους κατακτητές!
Τώρα όσον αφορά το πρόσφατο κανταφικό γεγονός, για φανταστείτε, να πάει Έλληνας ηγέτης στην Άγκυρα και να κρεμάσει μία φωτογραφία από τον ξεριζωμό ή με τους αγνοούμενους…

2 σχόλια:

  1. Εκκεντρικός, πολυμήχανος και Δυνάστης...
    ταυτόχρονα "Εγώ, το Αφεντικό"...
    Κάθε τόπος και η ιστορία του..

    Φίλε Παντελή,
    Αξέχαστες οι ώρες μας. Κι ήταν πολύ περισσότερες από πολλούς που λένε ότι βρίσκονται και είναι φίλοι. Ο Δημήτρης σ' έχει στην πιο ευαίσθητη γωνιά της καρδιάς του.
    Να μας φιλήσεις την Νέλλη και τον Μάριο. Καλή τύχη σε σας και τα όνειρά σας.
    Με πολλή αγάπη,
    Υιώτα,
    "Αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ πολύ Γιώτα και πρέπει να ξέρεις πως και εγώ και ο Στράτος, λυπηθήκαμε που φύγατε. Έστω και μακρυά θα είμαστε πάντα μαζί παρέα και θα σας "στέλνουμε" οποιοδήποτε "γλυκό" παράγει η πατρίδα (που λέει ο λόγος δηλαδή!). Να είστε καλά!
    Υ/Γ Κι αν εσείς έχετε το Long Island, εμείς έχουμε το... Μακρονήσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή