Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Έρμαιο, το Πνευματικό Κέντρο Αθηναίων, στις… ορέξεις βανδάλων, εμπόρων και χρηστών απαγορευμένων ουσιών


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΨΗ 



Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων που, θεωρητικά, θα έπρεπε να είναι πρότυπος χώρος Πολιτισμού, ως  Πολιτιστικό Αγαθό - ιστορικό κτίριο αλλά και ως κέντρο του πνεύματος, τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει έρμαιο στις ορέξεις βανδάλων, εμπόρων και χρηστών απαγορευμένων ουσιών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Καψής, έχει αναδείξει, δημοσίως, πολλές φορές αυτό το θέμα. Ωστόσο, η κατάσταση όχι απλά παραμένει ίδια, αλλά τους τελευταίους μήνες, χειροτερεύει με αποτέλεσμα αυτή η γειτονιά του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας να παρουσιάζει μία θλιβερή εικόνα. Σε σχετική του δήλωση ο επί σειρά ετών (3 θητείες) διατελέσας Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ  αναφέρει: 




«Η πολιτιστική μας κληρονομία, αποτελούσε και αποτελεί, για μένα, μία πολύτιμη παρακαταθήκη που οφείλουμε να την προστατεύουμε και να την αναδεικνύουμε. Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που περνώ έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, διαπιστώνω ότι αυτή η υποχρέωση που οφείλει η καθ’ ύλην αρμόδια Αρχή, ο Δήμος Αθηναίων, να τηρεί, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.  Βάνδαλοι, εδώ και μήνες, έχουν γκρεμίσει προτομές προσωπικοτήτων της Πολιτικής, της Τέχνης και των Γραμμάτων όπως του Αντ.Τρίτση, Ν. Καζαντζάκη, Αγγ. Τερζάκη και άλλων …Αψευδείς μάρτυρες τα «γυμνά» βάθρα τους. Ασέλγησαν στα εναπομείναντα, με επιγραφές επ΄ αυτών όπως η κόκκινη μπογιά στα μάτια της προτομής του Γρ. Ξενόπουλου. Αυτό το παζλ της ζοφερής εικόνας, συμπληρώνουν οι έμποροι ναρκωτικών που, ανενόχλητοι, ολημερίς πουλάνε την πραμάτεια τους στα θύματά τους, τους χρήστες παράνομων ουσιών, στα όμματα εκατοντάδων πολιτών, παιδιών και φοιτητών της γειτονικής Νομικής Σχολής. Χρήστες, σε κοινή θέα, τρυπάνε τα κορμιά τους κάνοντας χρήση και σέρνονται σαν απόκληροι της Πόλης και της Κοινωνίας… Και ενώ λύσεις υπάρχουν, όπως φύλαξη και ασφάλεια, περίφραξη, καθορισμός ωραρίου λειτουργίας κ.ά., ο Δήμος Αθηναίων… αγρόν αγοράζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου