Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Με τη ΝΔ στην Α' Αθήνας η Δήμητρα Αγγελάκη


Τη φαεινή ιδέα να συγκεντρώσει «για ένα ποτήρι» όλους τους «γαλάζιους» συνυποψήφιους της Α’ Αθήνας, είχε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η σύναξη πραγματοποιήθηκε στου Μπαϊρακτάρη το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής με σύνθημα «ενωμένοι και με σιγουριά δίνουμε την μάχη για την παράταξη στην Αθήνα».
Στην πρόσκληση της Ντόρας ανταποκρίθηκαν η Δήμητρα Αγγελάκη, ο Βασίλης Αξιώτης, ο Απόστολος Ασλανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Σάκης Κολλάτος, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, η Ιουλία Μητριανού, η Ζέττα Μπέλλου, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, η Ουρανία Παπαβασιλείου - Μπαλή, η Νούλη Παπανδριανού, η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θάνος Πλεύρης.
Όπως ήταν φυσικό, η συνάντηση δεν πέρασε απαρατήρητη και δικαιολογημένα ίσως αρκετοί να διερωτήθηκαν για το “who is who” της μικρότερης της παρέας - αριστερά της φωτογραφίας.
Πρόκειται, λοιπόν, για την 25χρονη μαθηματικό Δήμητρα Αγγελάκη – την μικρότερη σε ηλικία υποψήφια της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, η οποία αν και δεν προέρχεται από «πολιτικό τζάκι» κατάφερε, στις περιφερειακές εκλογές να καταταχθεί στη δεύτερη θέση με 8.046 σταυρούς προτίμησης στον Κεντρικός Τομέα Αττικής και πρόσφατα να εκλεγεί στο δ.σ. της Παγκρήτιου Ενώσεως Αττικής για τον νομό Χανίων.
Και τώρα, η Δήμητρα Αγγελάκη μάχεται «door to door» για να… τριτώσει την επιτυχία της! Βάζει μπροστά τα νιάτα και τις σπουδές της και με τη σεμνότητα και την μαχητικότητα που την διακρίνουν, καλπάζει για να ξεχωρίσει στην Α’ Αθήνας.
Η Δήμητρα, είναι μια κοπέλα της «διπλανής πόρτας», με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανησυχίες, όπως τόσοι νέοι άνθρωποι…
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και πέρασε τα πρώτα 16 χρόνια της ζωής της μέχρι το 2004 στα Χανιά, απ’ όπου και κατάγεται. Είναι μαθηματικός -απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει διακριθεί σε δύο Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς (Θαλής-Ευκλείδης) της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια προσφερόμενα από την Ακαδημία Πλάτωνος στον τομέα των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας.
Είναι κάτοχος Proficiency (Cambridge και Michigan) καθώς και πτυχίου Γερμανικών Zertifikat Deutsch.
Ασχολείται με τον αθλητισμό και έχει αγωνιστεί με την χανιώτικη ομάδα πετοσφαίρισης, Κύδων.
Η ευαισθησία της στην έννοια Περιβάλλον, την οδήγησε να προσφέρει εθελοντική εργασία σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων και να συμμετέχει σε ομαδικές δράσεις για την ανάδειξη της χλωρίδας και του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, με την εκπόνηση και παρουσίαση εργασίας σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.
Άσχετα με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός, η Δήμητρα Αγγελάκη, είναι μία ξεχωριστή παρουσία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Αντιπροσωπεύει τη σημερινή γενιά και τους αγώνες που δίνει για το Αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου